Ardei umpluti cu telemea

Printeaza

Ardei umpluti cu telemea din: ardei capia, telemea, ceapa verde, oua, usturoi, patrunjel, rosii, castravete, ridichi, ulei, otet, sare, piper, sos de cascaval, sos de ardei iute.

Ingrediente:Ardei umpluti cu telemea

  • 4 ardei capia
  • 300 g brânză telemea
  • o legătură ceapă verde
  • două ouă
  • 4 căţei de usturoi
  • o legătură de pătrunjel
  • 4 roşii
  • un castravete verde
  • o legătură de ridichi roşii
  • 100 ml ulei de măsline
  • 30 ml oţet de mere
  • sare
  • piper
  • sos de caşcaval
  • sos de ardei iute

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se pune ceapa verde curăţată, tăiată rondele şi doi căţei de usturoi pisaţi sau tocaţi mărunt. Se adaugă un sfert din pătrunjel tocat, brânza telemea dată prin răzătoarea cu ochiuri mari şi ouăle.

Se toarnă puţin ulei de măsline, se adaugă sare şi piper după gust şi se amestecă până se omogenizează compoziţia. Ardeii capia se spală, se taie înjumătăţi, se curăţă de seminţe şi se condimentează.

Se umplu cu pasta din bol, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi pe fiecare ardei se aşază deasupra rondele de ridichi.

Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu până se întăreşte pasta de brânză şi nu mai curge. Intr-un bol se pun roşiile spălate tăiate cuburi, castravetele verde dat prin răzătoarea cu ochiuri mari, apoi stors sau tăiat cubuieţe.

Se adaugă usturoiul rămas tocat mărunt, restul de pătrunjel tocat, sare, piper, restul de ulei şi oţetul.

 

Ardei umpluti cu telemea

Ardei umpluti cu telemea

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.