Ardei umpluti cu rosii uscate si cuscus

Printeaza

Ardei umpluti cu rosii uscate si cuscus din: ardei capia, rosii uscate, mozzarella, cuscus, pesto, pesmet.

Ingrediente:Ardei_umpluti_cu_rosii_uscate_si_cuscus

  • 3 ardei capia rosii, taiati in jumatati si curatati de seminte
  • 60 g de rosii uscate in ulei de masline
  • 100 g de mozzarella
  • 140 g de cuscus
  • 2 linguri de pesto
  • 5 linguri de pesmet uscat

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C. Aranjează jumătăţile de ardei, cu partea tăiată în sus, într-o tavă de copt. Unge-le cu puţin ulei din cel în care s-au aflat roşiile, apoi asezonează-le.

Dă tava la cuptor 10 minute, pentru ca ardeii să se înmoaie puţin.

Intre timp, într-un bol, ‘combină cuşcuşul cu pesto şi toarnă peste el 125ml de apă clocotită. Acoperă-I şi lasă-l 5 minute să se umfle. Scurge bine roşiile, apoi amestecă-le cu cuşcuşul şi cu mozzarella ruptă în fâşii.

Umple ardeii cu acest mix, apoi presară deasupra pesmetul.

Coace ardeii alte 15-20 de minute, până când suprafaţa devine crocantă, iar ardeii sunt fragezi.

Ardei umpluti cu rosii uscate si cuscus

Ardei_umpluti_cu_rosii_uscate_si_cuscus

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.