Ardei umpluti cu orez si slanina afumata

Printeaza

Ardei umpluti cu orez si slanina afumata

Ingrediente:Ardei umpluti cu orez si slanina afumata

  • 30 ardei
  • 750 g roşii
  • putin zahăr
  • 1 lingură gră­sime
  • sare
  • piper

Tocătură :

  • 400 g carne
  • 100 g grăsime de la rini­chi
  • sare
  • piper
  • 3-4 linguri orez
  • 2 cepe
  • 50-60 g slănină afumată (facultativ)
  • 1 legătură pă­trunjel
  • 1 legătură mărar
  • miez de pîine
  • cozi de ceapă verde
  • 75 g orez

Mod de preparare:

Tăiem un căpăcel de jur împrejurul ardeilor şi scoatem codiţa împreună cu sămînţa. Spălăm ardeii în 2—3 ape şi îi lăsăm într-un vas să se scurgă, întor cîndu-i cu gura în jos.

Alegem carne macră de vacă (partea cea mai bună este capacul) şi o tăiem în bucăţi, împreună cu grăsimea de la ri­nichi, curăţată mai înainte de pieliţe.

După aceea pregătim ceapă pjăjită (se poate şi neprăjită), miezul unei felii de franzelă groasă de patru degete, muiat şi bine stors, slănină afumată (faculta­tiv), mărar, pătrunjel, sare şi piper după gust.

Trecem carnea împreună cu toate aces­tea prin maşină, frămîntăm bine tocă­tură şi adăugăm puţină zeamă de carne (apă sau gheaţă pisată), orezul, precum şi bucăţele de roşii fără pieliţe şi fără sîmburi. Apoi umplem ardeii, împingînd umplutura bine în vîrf, pentru ca ardeii să nu-şi piardă forma la fiert, zbîrcindu-se. Nu se îndeasă prea tare deoarece crapă la fiert.

Prăjim ardeii în grăsime încinsă, pe o parte şi pe alta, pînă se auresc, şi îi aşe­zăm într-o cratiţă, fie cu gura la mar­gine, fie gură la gură, ca să nu cadă umplutura. Turnăm apă clocotită peste ardei cît să-i acopere şi punem cratiţa acoperită să fiarbă la foc potrivit.

Pregătim roşiile : le rupem in două, le sărăm şi le punem într-o cratiţă să fiarba descoperit pana se moaie. Le trecem apoi prin sita si presaram un varf de lingurita de zahar.

Turnam acest bulion peste ardei şi îi lăsăm să fiarbă descoperiţi.

De asemenea, în loc să le fierbem, putem prăji roşiile în grăsime multă, înfierbintată, şi cînd se moaie, le trecem prin sită şi le turnăm peste ardei.

Cînd ardeii sînt pe 3/4 gata, îi. dăm la cuptor, ca să scadă la foc potrivit şi să se rumenească.

Servim cu smîntînă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.