Ardei umpluţi cu orez basmati

Printeaza

Ardei umpluţi cu orez basmati 

Ingrediente:Ardei umpluţi cu orez basmati

  • 2 cepe
  • 4 ardei roşii
  • 50 g pastă de roşii
  • 400 g de orez basmati fiert
  • 3 albuşuri de ou
  • 1 lingură de tarhon (proaspăt sau uscat)
  • 1 lingură de praf de cardamom
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Decojiţi cepele, apoi tocaţi-le. Fierbeţi-e la abur timp de 15 minute. Spălaţi ardeii şi goliţi-le interiorul. Pureţi-i întregi la abur timp de 20-25 de minute. Incălziţi cuptorul la 180°C (treapta 6). Diluaţi uşor pasta de roşii cu puţină apă caldă.

Amestecaţi într-un bol orezul fiert, pasta de roşii, ceapa şi albuşurile de ou bătute. Adăugaţi tarhonul şi cardamomul. Puneţi sare şi piper. Amestecaţi până când obţineţi o umplutură omogenă.

Umpleţi ardeii cu acest amestec şi aşezaţi-i într-un vas termorezistent. Puneţi totul la ciptor şi lăsaţi 20 de minute. Preparatul poate fi servit cu sos de roşii cu busu­ioc.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.