Ardei umpluti cu fasole si cascaval

Printeaza

Ardei umpluti cu fasole si cascaval din: boabe de fasole albă uscată, supă, graşi galbeni, graşi roşii, cartofi, morcovi, ceapa, usturoi, ulei, oua, cascaval, pesmet, cimbru uscat, parmezan.

Ardei_umpluti_cu_fasole_si_cascaval

Ingrediente:

  • 150 g boabe de fasole albă uscată
  • 750 ml supă
  • 3 ardei graşi galbeni
  • 3 ardei graşi roşii
  • 250 g cartofi fierţi în coajă
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 lingură ulei
  • 1 ou
  • 100 g caşcaval ras
  • 2 linguri pesmet
  • cimbru uscat
  • 1 lingură parmezan ras
  • 100ml vin alb

Mod de preparare:

Boabele de fasole se lasă la înmuiat în apă peste noapte. Apoi se scurg şi se fierb în supă, fără a deveni prea moi. Se spală ardeii graşi şi se taie de la fiecare câte un căpăcel. Se curăţă de cotoare şi seminţe; se sărea­ză şi se piperează pe dină­untru. Se curăţă căpăcelele şi se taie fâşii. Se decojesc cartofii şi se taie mărunt. Se rad morcovii.

Se încinge cuptorul la 220 °C. Se toacă ceapa şi us­turoiul şi se călesc în ulei; se adaugă apoi şi morcovii şi se călesc şi ei. Se fierb boabele de fasole şi se lasă să se scurgă. Se bate oul şi se amestecă împreună cu boa­bele de fasole, amestecul de morcovi, ardei gras, cartofi, caşcaval, pesmet, sare, piper şi cimbru.

Se umplu ardeii cu compoziţia de fasole. Se aşază apoi într-o formă unsă şi se presară parme­zan. Se toarnă în tavă vinul şi se fierb ardeii graşi 20-25 min.

Ardei umpluti cu fasole si cascaval

Ardei_umpluti_cu_fasole_si_cascaval

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.