Ardei umpluti cu cruditati
PrinteazaArdei umpluti cu cruditati din: ardei, telina, morcovi, mere, lamaie, rosii, ulei, patrunjel, sare.
- 4 ardei grasi mari
- 1 telina marisoara
- 2 morcovi
- 2 mere
- 1 lamaie
- 1 rosie
- 1 lingura de ulei
- cateva fire de patrunjel
- sare
Mod de preparare:
Se spală ardeii, apoi se curăţă de cotoare şi de seminţe, lăsându-i întregi în rest. Se curăţă merele, morcovii şi ţelina, apoi se dau pe răzătoarea mare şi se pun într-un castron încăpător. Se stropesc cu zeanjă de lămâie, se adaugă o lingură de ulei şi sare după gust. Se amestecă bine, până se omogenizează compoziţia. Cu ea, se umplu ardeii, acoperindu-i cu căpăcele obţinute din feliuţe de roşie.
Se va obţine un efect deosebit dacă, pe lângă aceste căpăcele, se va înfige câte un firişor de pătrunjel.
Pofta buna!