Ardei – pilaf
PrinteazaArdei – pilaf din: ardei, ceapa, orez, ulei, rosii, piper, sare.
- 6-8 ardei graşi (sau capia)
- 2 cepe
- 1 cană orez
- 2-3 linguri ulei
- 3-4 roşii (sau I -2 linguri bulion)
- piper măcinat
- sare
Mod de preparare:
Ceapa tocată mărunt se prăjeşte într-o lingură de ulei. Când ceapa s-a muiat (şi a început să se îngălbenească) se adaugă orezul ales şi spălat în prealabil. Se continuă prăjitul, până ce şi orezul începe să se îngălbenească.
Separat, ardeiul tăiat în feliuţe mai lungi se înăbuşă într-o lingură de ulei. Când s-a muiat, se adaugă în cratita cu orez. Se adaugă în continuare roşiile tăiate mărunt sau bulionul subţiat cu apă, piperul şi sarea.
Se pune totul la cuptor şi se lasă până ce scade lichidul şi fierbe orezul. Dacă orezul fierbe mai greu, pe parcurs se mai adaugă în cratifă câteva linguri de apă caldă (fierbinte).
In mâncare se pot adăuga diferite mirodenii, verdefuri aromate şi/sau o lingurită de concentrat de supă.
De notat că în loc de ardei se mai poate folosi praz, ciuperci, conopidă, bame etc.
Pofta buna!