Ardei – pilaf

Printeaza

Ardei – pilaf din: ardei, ceapa, orez, ulei, rosii, piper, sare.

Ingrediente:Ardei - pilaf

  • 6-8 ardei graşi (sau capia)
  • 2 cepe
  • 1 cană orez
  • 2-3 linguri ulei
  • 3-4 roşii (sau I -2 linguri bulion)
  • piper măcinat
  • sare

 

Mod de preparare:

Ceapa tocată mărunt se prăjeşte într-o lingură de ulei. Când ceapa s-a muiat (şi a început să se îngălbenească) se adaugă orezul ales şi spălat în prealabil. Se continuă prăjitul, până ce şi orezul începe să se îngălbenească.

Separat, ardeiul tăiat în feliuţe mai lungi se înăbuşă într-o lingură de ulei. Când s-a muiat, se adaugă în cratita cu orez. Se adaugă în continuare roşiile tăiate mărunt sau bulionul subţiat cu apă, piperul şi sarea.

Se pune totul la cuptor şi se lasă până ce scade lichidul şi fierbe orezul. Dacă orezul fierbe mai greu, pe parcurs se mai adaugă în cratifă câteva linguri de apă caldă (fierbinte).

In mâncare se pot adăuga diferite mirodenii, verdefuri aromate şi/sau o lingurită de concentrat de supă.

De notat că în loc de ardei se mai poate folosi praz, ciuperci, conopidă, bame etc.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.