Ardei in otet – usor de preparat

Printeaza

Ardei in otet din: ardei, sare, piper, dafin, otet, untdelemn.

Ingrediente:

  • ardei
  • otet
  • foi de dafin
  • boabe de piper
  • 4-5 linguri de untdelemn
  • sare

Mod de preparare:

Se aleg ardei de preferinţă roşii, se spală şi se lasă să se scurgă.

Se pregăteşte oţetul ceva mai concentrat, adăugând, la un litru de oţet de 9°, un litru şi jumătate de apă şi câte o lingură rasă de sare pentru fiecare litru de lichid, boabe de piper, foi de dafin şi patru-cinci linguri de untdelemn.

Se aşează vasul cu oţet pe foc şi, când clocoteşte, se pun ardeii şi se apasă cu lingura pentru a se opări egal pe toate părţile.

După câteva clocote (cinci minute) se scot, se lasă să se răcească şi se aşează în borcane.

Deasupra se fixează două scândurele în cruciş ca să nu se ridice ardeii deasupra, apoi se toarnă peste ei oţetul rece.

Se leagă borrcanele cu folie specială ori cu celofan şi se aşează la păstrat pentru iarnă.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nina Apostoleanu

    Pun si eu anul asta si pun multi, foarte multi ca-mi plac

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.