Ardei kapia umpluti cu orez

Printeaza

Ardei kapia umpluti cu orez din: ceapa, ulei, risotto, pasta de tomate, sare, piper, menta, marar, patrunjel, lamaie, ardei kapia.

Ingrediente:Ardei kapia umpluti cu orez

  • 1 ceapă medie, tăiată mărunt
  • 4 linguri cu ulei
  • 125 g risotto
  • 2 linguri cu pastă de tomate
  • sare şi piper
  • câte o lingură de mentă şi mărar, tocate mărunt
  • 2 linguri cu pătrunjel verde, tăiat mărunt
  • 2 linguri cu suc de lămâie
  • 4-5 ardei kapia

 

Mod de preparare:

Prăjeşte ceapa în 1 lingură cu ulei până devine aurie. Adaugă orezul şi toarnă 300 ml apă fiartă. Pune şi pasta de tomate, asezonează, amestecă bine şi fierbe 12-15 minute, până ce orezul aproape s-a fiert şi apa s-a absorbit.

Adaugă mai multă apă dacă este necesar. Pune ierburile, sucul de lămâie şi încă 2 linguri cu ulei. Preîncălzeşte cuptorul la 190°C.

Taie o treime din partea de sus a ardeilor şi curăţă-i de seminţe. Unge-i cu ulei pe toate părţile. Umple-i cu amestecul de orez.

Pune înapoi capacul şi aşază-i într-o tavă. Coace-i aproximativ 30 de minute, până când ardeii s-au înmuiat şi orezul s-a fiert.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.