Ardei kapia umpluti cu orez
PrinteazaArdei kapia umpluti cu orez din: ceapa, ulei, risotto, pasta de tomate, sare, piper, menta, marar, patrunjel, lamaie, ardei kapia.
- 1 ceapă medie, tăiată mărunt
- 4 linguri cu ulei
- 125 g risotto
- 2 linguri cu pastă de tomate
- sare şi piper
- câte o lingură de mentă şi mărar, tocate mărunt
- 2 linguri cu pătrunjel verde, tăiat mărunt
- 2 linguri cu suc de lămâie
- 4-5 ardei kapia
Mod de preparare:
Prăjeşte ceapa în 1 lingură cu ulei până devine aurie. Adaugă orezul şi toarnă 300 ml apă fiartă. Pune şi pasta de tomate, asezonează, amestecă bine şi fierbe 12-15 minute, până ce orezul aproape s-a fiert şi apa s-a absorbit.
Adaugă mai multă apă dacă este necesar. Pune ierburile, sucul de lămâie şi încă 2 linguri cu ulei. Preîncălzeşte cuptorul la 190°C.
Taie o treime din partea de sus a ardeilor şi curăţă-i de seminţe. Unge-i cu ulei pe toate părţile. Umple-i cu amestecul de orez.
Pune înapoi capacul şi aşază-i într-o tavă. Coace-i aproximativ 30 de minute, până când ardeii s-au înmuiat şi orezul s-a fiert.
Pofta buna!