Ardei iuti murati cu seminte de coriandru si dafin

Printeaza

Ardei iuti murati cu seminte de coriandru si dafin din: ardei iuţi verzi, boabe de piper negru, frunze de dafin, sare, seminte de coriandru, sare, zahar pudra, oţet din vin alb sau de orez.

Ardei iuti murati cu seminte de coriandru si dafin

Ingrediente:

  • 600 g de ardei iuţi verzi medii
  • 15 boabe de piper negru
  • 5 frunze de dafin
  • 2 linguri de seminţe de coriandru
  • 5 linguriţe de sare
  • 6 linguri cu vârf de zahăr pudră
  • 1 litru de oţet din vin alb sau de orez

Mod de preparare:

Pentru această reţetă trebuie să cumpăraţi nişte ardei iuţi verzi perfecţi, fără pete (puteţi folosi şi ardei iuţi roşii, dar vor fi puţin mai iuţi).

Tăiaţi-i cu atenţie de la tulpină către vârf numai pe o parte şi scoateţi-le seminţele (folosiţi coada unei linguriţe pentru asta).

Turnaţi apă fierbinte peste ardeii iuţi, lăsaţi-i să stea 5 minute, apoi strecuraţi. Astfel se vor elimina aproape toate seminţele rămase.

Apoi puneţi boabele de piper negru, frunzele de dafin, coriandrul, ardeii iuţi şi sarea într-un borcan mare sau într-un alt recipient ermetic.

Puneţi zahărul şi oţetul într-o tigaie şi încingeţi până se dizolvă complet zahărul. Când este destul de fierbinte, dar nu fierbe, turnaţi în borcanul cu ardeii iuţi.

Lăsaţi să se răcească, apoi puneţi capacul şi ţineţi-l în frigider cel puţin 2 săptămâni înainte să-i folosiţi. Se pot păstra la frigider cel puţin 4 luni.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.