Ardei grasi in sos de rosii

Printeaza

Ardei grasi in sos de rosii din: orez, ardei gras, rosii, morcov, ceapa verde, sos de rosii, rozmarin, oregano, sare.

Ingrediente:Ardei_grasi_in_sos_de_rosii

  • 350 g orez cu bob lung
  • 4 ardei graşi
  • 2 roşii
  • 1 morcov
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 cană cu sos de roşii
  • rozmarin
  • oregano
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală ardeii, taie-i în jumătate, pe lungime, şi îndepărtează cotorul şi seminţele. Sosul de roşii amestecă-l cu uleiul şi puţin rozmarin şi oregano. Lasă pe foc, să dea în 1-2 clocote.

Separat, pune la fiert orezul, în apă cu un praf de sare. După ce toată apa a fost absorbită şi orezul s-a fiert, amestecă-l uşor cu morcovul tocat sau ras, roşiile opărite, decojite şi tăiate cubuleţe şi ceapa tocată rondele.

Mai lasă pe foc câteva minute, potriveşte de sare, umple jumătăţile de ardei şi aşază-le într-un vas termorezistent.
Toarnă uşor pe lângă ardei sosul de roşii, acoperă cu folie de aluminiu şi bagă vasul în cuptor 30 de minute.

 

Ardei grasi in sos de rosii

Ardei_grasi_in_sos_de_rosii

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.