Ardei grasi cu hrean in saramura
PrinteazaArdei grasi cu hrean in saramura din: ardei, hrean, sare, undelemn.
- ardei
- hrean
- apa
- untdelemn
- sare
Mod de preparare:
Ardeii să fie potriviţi de mari, şi foarte cărnoşi. Se taie un căpăcel în jurul codiţei şi se scot cotoarele, se curăţă de seminţe şi de vinişoare, după care se gustă, dându-i deoparte pe cei iuţi.
Se spală bine şi se lasă să se scurgă. Se curăţă hreanul, se spală bine, se despică în două şi se taie în bucăţi lungi cât ardeii.
Se bagă apoi câte o bucată de hrean în fiecare ardei şi se aşează ardeii într-un borcan mare, unul lângă altul, fără a-i îndesa. Intre ardei se mai pune câte o bucată de hrean, din loc în loc.
Se fierbe apa în clocote şi se toarnă peste ardei, opărindu-i. Se aşează borcanul peste o masă dublată cu tablă sau peste două lame de cuţit (ca să nu plesnească) şi se toarnă apă clocotită până se umple.
Deasupra se adaugă untdelemn de două degete, se leagă imediat cu folie specială sau cu celofan şi se înfăşoară într-o pătură în care se lasă până ce se răceşte complet, apoi se aşează în cămară sau în pivniţă.
Nu am pus niciodata hrean in compozitia in care pun ardeii, mai pun ceva iuteala si atat