Ardei gras murat umplut cu ardei (muraturi)
PrinteazaO reteta de ardei gras murat umplut cu ardei din: ardei grasi, ulei, apa, otet, sare, zahar, foi de dafin si boabe de piper.
- 4 kg ardei grasi rosii
- 1 kg ardei grasi galbeni
- 1 l ulei
- 4 l apa
- 0,5 l otet
- 4 linguri cu sare
- 2 linguri cu zahar
- foi de dafin
- 15-20 boabe de piper
Mod de preparare:
Spală ardeii şi şterge-i. Taie un căpăcel la codiţă şi scoate cotoarele şi seminţele, lăsându-i întregi, iar ardeii galbeni, toacă-i bucăţele după ce i-ai curăţat. Amestecă ardeii tăiaţi cu trei linguri de sare şi lasă-i o jumătate de oră.
Pune apa la foc cu oţetul, restul de sare, zahărul, o parte din foile de dafin şi din boabele de piper. Lasă să fiarbă, apoi ia de pe foc. Umple ardeii roşii cu bucăţelele de ardei galbeni şi pune-i în borcane (cam trei sferturi din volum). Toarnă baiţul, pune deasupra un centimetru de ulei şi sterilizează pentru 20 de minute.
Ardei gras murat umplut cu ardei
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ardei grasi murati