Ardei cu smantana umpluti cu varza

Printeaza

Ardei cu smantana umpluti cu varza din: ardei, varza, unt, ulei, faina, lapte, smantana, lamaie.

Ingrediente:Ardei_cu_smantana_umpluti_cu_varza

  • 6-8 ardei potriviţi ca mărime
  • 1 varză
  • puţin unt şi ulei

Pentru sosul de smântână:

  • 50 g unt
  • 50 g făină
  • 1/2 l lapte
  • 2 linguri smântână
  • 1/2 lămâie

 

Mod de preparare:

Tai varza în cercuri mici şi o înăbuşi cu unt şi câteva linguri de zeamă de carne. Umpli ardeii cu varza înăbuşită şi îi aşezi într-o tavă unsă cu ulei, apoi o dai la cuptor.

Mişti tava din când în când, dintr-o parte în alta, ca ardeii să se ungă şi să se rumenească pe toate părţile. Când ardeii sunt pătrunşi şi rumeniţi, torni peste ei sos de smântână.

Prepari un rântaş alb din 50 g unt şi 50 g făină. Stingi rântaşul cu 1/2 l lapte şi îl laşi să fiarbă 40 de minute, apoi adaugi 2 linguri de smântână şi mai fierbi 5-10 minute la foc mic.

Laşi la cuptor încă 10-15 minute. Către sfârşit, adaugi puţină zeamă de lămâie.

Ardei cu smantana umpluti cu varza

Ardei_cu_smantana_umpluti_cu_varza

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.