Ardei cu pui

Printeaza

Ardei cu pui din: ardei, piept de pui, orez, morcov, ceapa, rosii, boia, sare.

Ingrediente:Ardei cu pui

  • 8 ardei graşi medii
  • 500 g piept de pui dezosat
  • 50 g orez
  • 1 morcov mare
  • 2 cepe
  • 3 roşii
  • 100 ml sos de roşii
  • 1 linguriţă boia
  • sare
  • piper
  • ulei
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Curăţă ardeii şi păstrează capacele (cu tot cu codiţă). Pune orezul într-o crăticioară, toarnă apă cam cu 2 cm peste nivelul orezului, dă-l în clocot şi închide focul. Căleşte ceapa şi morcovul ras.

Taie mărunt pieptul de pui, amestecă-l cu orezul, legumele călite, boia, sare şi piper. Umple ardeii cu această compoziţie. Taie roşiile rondele şi aşază-le pe fundul unei tăvi termorezis-tente, iar deasupra ardeii umpluţi.

Pune-le capacele şi acoperă-i trei sferturi cu apa amestecată cu sosul de roşii. Dă-i la cuptor la foc redus o oră.

Serveşte-i cu verdeaţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.