Ardei capia umpluti cu varza si ardei iute

Printeaza

Ardei capia umpluti cu varza si ardei iute din: varza, sare, zahar, chimen, ardei capia, frunze de dafin, ardei iute, apa, otet, zahar, sare, piper boabe.

Ingrediente:Ardei capia umpluti cu varza si ardei iute

  • 1 varză mică sau 1/2 varză mare
  • 2 linguri sare
  • 2 lingurite zahăr
  • 1 lingurita chimen
  • 6-8 ardei capia
  • 2-3 frunze de dafin
  • 1-2 ardei iuţi
  • 0.5 litri apă
  • 100 ml oţet 9o
  • 2 lingurite zahăr
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper boabe

 

Mod de preparare:

Într-o cratiţă mică se amestecă apa cu oţetul, sarea, zahărul şi boabele de piper. Se pune la foc mic, se lasă să dea câteva clocote şi apoi se acoperă şi se lasă să se răcească.

Varza se spală, se desface în foi, se curăţă de cotoare şi se toacă mărunt. Se pune într-un castron şi se condimentează cu sare, zahăr şi chimen, apoi se lasă deoparte 30 de minute.

Se spală ardeii, se taie cotorul şi se curăţă de seminţe. Se umplu apoi cu varza preparată şi se pun în borcane. Se toarnă amestecul de oţet, iar la sfârşit se pun deasupra frunzele de dafin şi ardeiul iute tocat mărunt.

Se închid borcanele ermetic şi se sterilizează 30-35 de minute.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.