Ardei capia in oţet

Printeaza

Ardei capia in oţet din: ardei capia, otet, apa, zahar, sare, foaie de dafin, frunze de telina, hrean.

 

Ingrediente:

  • două kg ardei capia
  • 500 ml oţet de 9°Ardei capia in oţet
  • un litru apă
  • 250 g zahăr sau miere
  • două linguri de sare
  • o foaie de dafin
  • o frunză de ţelină
  • 100 g hrean sau 3 linguri de sămânţă de muştar

 

Mod de preparare:

Ardeii, bine spălaţi, se taie în jumătăţi pe lungime, curăţându-se de cotoare şi seminţe.

Intr-o cratiţă de 3 litri se pun la fiert oţetul şi toate ingredientele, cu excepţia hreanului, şi se acoperă cu un capac.

Când lichidul clocoteşte, se pun ardeii capia şi se lasă să fiarbă.

Se aşază apoi în borcane şi se toarnă aproximativ o jumătate din lichid

Se completează cu ceilalţi ardei, se presează cu două felii de hrean şi se toarnă restul de lichid.

Se pune celofan dublu, se leagă şi se acoperă borcanele cu pături pentru ca întreaga compoziţie să nu fermenteze.

 

Ardei capia în oţet

Ardei capia în otet.jpg

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.