Ardei capia cu usturoi

Printeaza

Ardei capia cu usturoi din: ardei capia, ardei iute, usturoi, otet, zahar, boabe de mustar, sare grunjoasa.

Ingrediente: Ardei_capia_cu_usturoi

  • 1 kg ardei capia roşu
  • 2 ardei iuţi
  • 8 căţei de usturoi
  • 250 ml oţet de 9 grade
  • 25 g zahăr
  • 1 lingură cu boa­be de muştar
  • sare grunjoasă

 

 

 

 

 

Mod de preparare:

Opăreşte ardeii iuţi în 500 ml apă şi 4 linguri cu sare aproximativ 5 minute. Pune într-un lighenaş ardeii capia curăţaţi de cotoare şi seminţe. Printre ei aşază rondele de ardei iute.

Fierbe usturoiul curăţat în 250 ml apă amestecată cu oţetul, zahărul, 2 linguriţe cu sare şi boabele de muştar. Toarnă totul peste ardei şi lasă să se marineze aproxi­mativ 8 ore.

Aşază apoi ardeii în borcane de 800 g, iar marinată rămasă dă-o în clocot. Cât este fierbinte, toarnă peste ardeii din borcane. Capsează borcanele numai după ce conţinutul s-a răcit.

Ardei capia cu usturoi

Ardei_capia_cu_usturoi

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Simpla si buna reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.