Ardei capia cu usturoi
PrinteazaArdei capia cu usturoi din: ardei capia, ardei iute, usturoi, otet, zahar, boabe de mustar, sare grunjoasa.
- 1 kg ardei capia roşu
- 2 ardei iuţi
- 8 căţei de usturoi
- 250 ml oţet de 9 grade
- 25 g zahăr
- 1 lingură cu boabe de muştar
- sare grunjoasă
Mod de preparare:
Opăreşte ardeii iuţi în 500 ml apă şi 4 linguri cu sare aproximativ 5 minute. Pune într-un lighenaş ardeii capia curăţaţi de cotoare şi seminţe. Printre ei aşază rondele de ardei iute.
Fierbe usturoiul curăţat în 250 ml apă amestecată cu oţetul, zahărul, 2 linguriţe cu sare şi boabele de muştar. Toarnă totul peste ardei şi lasă să se marineze aproximativ 8 ore.
Aşază apoi ardeii în borcane de 800 g, iar marinată rămasă dă-o în clocot. Cât este fierbinte, toarnă peste ardeii din borcane. Capsează borcanele numai după ce conţinutul s-a răcit.
Ardei capia cu usturoi
Pofta buna!
Simpla si buna reteta asta