Placintele cu mere – Apple Turnover

Printeaza

Placintele cu mere – Apple Turnover

Apple TurnoverPlăcintele împachetate sunt cunoscute sub diverse nume: calzone în italiană, chausson în franceză. Englezii le numesc pasties sau puffs.

Plăcintele constau din aluat înfăşurat în jurul unei umpluturi gătite în prealabil. Marginile se lipesc cu apă sau ou bătut cu apă rece, pentru a împiedica scurgerea umpluturii în timpul coacerii.

In majoritatea ţărilor, aceste plăcinte au o umplutură sărată, însă în Marea Britanie, Franţa şi SUA, umplutura dulce de mere fierte înăbuşit şi condimentate este tradiţională. Englezii preferă aluatul obişnuit de plăcintă, în vreme ce francezii folosesc aluat de foitaj.

Chaussons sunt glasate cu miere sau gem, înainte de coacere şi au o formă mai degrabă triunghiulară. Plăcintele englezeşti sunt mai rotunde şi se glaseazâ de regulă cu ou bătut cu apă rece. în ambele cazuri, se coc în jur de 40 de minute într-un cuptor încins sau se prăjesc în friteuză.

Plăcintele împachetate sunt o variantă mult mai populară a plăcintei cu mere, deoarece nu necesită folosirea unui vas special sau a cuptorului, de vreme ce pot fi prăjite într-o tigaie obişnuită sau pentru grill.

 

 

Savurati!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.