Aperitive cu salata de peste

Printeaza

O reteta de aperitive cu salata de peste din: sare, malai, ton, maioneza, iaurt, avocado, rosie, ceapa rosie, patrunjel si masline.

Ingrediente:Aperitive cu salata de peste

  • 1 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 200 g malai

pentru umplutura:

  • 1 cutie de ton in apa
  • 3 linguri maioneza
  • 4 linguri iaurt bine scurs
  • 1 avocado
  • 1 rosie
  • 1 ceapa rosie
  • cateva fire de patrunjel
  • 100 g masline verzi sau negre, dupa gust, fara samburi

 

Mod de preparare:

Se prepară mămăliga, care se răstoarnă într-o tavă unsă cu puţină grăsime şi se lasă să se răcească în totalitate. Apoi se decupează pătrate mici, care să poată fi. consumate dintr-o îmbucătură.

Se scurge peştele de zeama în care a fost conservat şi se pune într-un castron. Se taie fructul de avocado pe lung, în două, şi apoi, prin întoarcerea în sens invers, se desprind jumătăţile şi se scoate sâmburele. Pulpa se toacă mărunt şi se amestecă împreună cu peştele, maioneza şi iaurtul.

Se adaugă roşia tăiată cubuleţe, ceapa roşie tăiată mărunt şi pătrunjelul fin tocat. Se amestecă cu grijă şi apoi se pune cu linguriţa pe fiecare pătrat. Se decorează cu felioare de măsline.

Aperitive cu salata de peste

Aperitive cu salata de peste

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.