Aperitive pentru Revelion: Pateuri
PrinteazaPateuri din: unt sau untura, faina, sare, boia, lapte, paine, branza, ou.
- 1 lingură unt sau untură
- 1 lingură plină de făină
- sare
- boia dulce
- 1/2 ceaşcă lapte
- 1/2 ceaşcă fărâmiţe de pâine albă
- 1/2 ceaşcă de brânză rasă
- un ou
Mod de preparare:
Se topeşte în tigaie grăsimea, se adaugă făina, sareea, boiaua. Se amestecă pe foc, fără a lăsa să se coaguleze. !Se adaugă treptat laptele, fărâmiţele de pâine albă, ca nu trebuiie să fie foarte proaspătă, brânza rasă.
După ce a fiert câteva minute se dă deoparte, se amestecă cu oul. Se umplu cu această compoziţie 6 forme de tarte unse.
Se rade deasupra brânză, se pun într-o tavă, se dau la cuptor la foc iute, şi se ţin 15 minute.
Se servesc calde.
Pofta buna!