Aperitive pentru Revelion: Pateuri

Printeaza

Pateuri din: unt sau untura, faina, sare, boia, lapte, paine, branza, ou.

Ingrediente:Aperitive pentru Revelion: Pateuri

  • 1 lingură unt sau untură
  • 1 lingură plină de făină
  • sare
  • boia dulce
  • 1/2 ceaşcă lapte
  • 1/2 ceaşcă fărâmiţe de pâine albă
  • 1/2 ceaşcă de brânză rasă
  • un ou

 

Mod de preparare:

Se topeşte în tigaie grăsimea, se adaugă făina, sareea, boiaua. Se amestecă pe foc, fără a lăsa să se coaguleze. !Se adaugă treptat laptele, fărâmiţele de pâine albă, ca nu trebuiie să fie foarte proaspătă, brânza rasă.

După ce a fiert câteva minute se dă deoparte, se amestecă cu oul. Se umplu cu această compoziţie 6 forme de tarte unse.

Se rade deasupra brânză, se pun într-o tavă, se dau la cuptor la foc iute, şi se ţin 15 minute.

Se servesc calde.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.