Aperitive cu ton

Printeaza

Aperitive cu ton din: foi de placinta, ton in ulei, ou, unt, faina, lapte, cascaval, sare, piper, nucsoara, ulei, patrunjel verde, usturoi, ardei iute.

Ingrediente:Aperitive_cu_ton

  • 200 g foi de placinta
  • 200 g ton in ulei
  • 1 ou
  • 20 g unt
  • 30 g faina
  • 100 ml lapte
  • 50 g cascaval
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 100 ml ulei
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei iute

 

Mod de preparare:

Cureţi usturoiul şi îl zdrobeşti. Scurgi tonul din conservă şi îl amesteci cu usturoiul şi pătrunjelul verde tocat mărunt. Mixezi totul până devine o pastă fină. Topeşti untul într-o cratiţă, presari făina, amesteci energic şi diluezi cu laptele, pe care îl torni în cantităţi mici, ameste¬când continuu. Condimentezi sosul după gust cu sare, piper şi nucşoară.

Adaugi caşcavalul ras şi omogenizezi, lei vasul de pe foc şi, după ce s-a mai răcit sosul, adaugi oul şi ardei iute tocat, după gust.

Tai în două foile de plăcintă. Le ungi pe rând cu un strat fin de ulei. Pui câte o lingură de umplutură pe lăţimea dreptunghiu- rilor, pliezi către interior două margini opuse şi rulezi astfel încât să obţii pachete subţiri şi lungi.

Aşezi aperitivele într-o tavă unsă cu ulei, cu marginea de răsucire în jos, ca să nu se desfacă. Introduci tava în cuptor pentru 25 de minute. Le serveşti pe un platou decorat cu pătrunjel verde tocat sau cu alte verdeţuri din bogăţia primăverii.

Aperitive cu ton

Aperitive_cu_ton

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.