Aperitive cu somon, icre negre si piersica

Printeaza

Aperitive cu somon, icre negre si piersica din: baghetă franţu­zească, somon afumat, unt sau marga­rină tartinabilă, icre negre sau roşii, busuioc sau de rozmarin, pancetta sau kaizer, piersici decojite din compot, mentă verde sau alte verdeţuri proaspete, frunze verzi de arpagic.

Aperitive_cu_somon_icre_negre_si_piersica

Ingrediente:

  • 1 baghetă franţu­zească de 200 g
  • 1 file de somon afumat
  • 50 g unt sau marga­rină tartinabilă
  • 2 linguri icre negre sau roşii
  • câteva frunze de busuioc sau de rozmarin
  • câteva felii de pancetta sau kaizer
  • 4 jumătăţi de piersici decojite din compot
  • 2-3 fire de mentă verde sau alte verdeţuri proaspete
  • câteva frunze verzi de arpagic

Mod de preparare:

Tai felii de baghetă groase de 2 cm şi le prăjeşti circa 10 minute, în cuptorul încins, la foc mediu, într-o tavă tapeta­tă cu hârtie de copt.

Când s-au mai răcit, le ungi cu unt. Pe o treime din feliile de baghetă aşezi cubuleţe de somon afumat şi decorezi cu fire de arpagic verde.

Intinzi în strat fin icre negre sau roşii pe 1/3 din feliile de baghetă şi deco­rezi cu frunze verzi de busuioc. Dacă doreşti, poţi să pui un sfert de feli­oară de lămâie.

Pe feliile rămase, pui câte o felie de pancetta, câteva felioare de piersică din compot şi decorezi cu frunzuliţe de mentă. Ţi se poate părea o combinaţie curioasă, dar este chiar plăcută.

Aşezi pe platouri tartinele, astfel încât să obţii o paletă de culori cât mai agreabilă şi toţi oaspeţii să aibă acces la cele trei feluri de aperitive.

Frunzele de plante aromati­ce pe care le foloseşti pen­tru decor au şi rolul de a uşura digestia. Busuiocul, maghiranul, oregano şi menta sunt cele mai bune alegeri.

Aperitive cu somon, icre negre si piersica

Aperitive_cu_somon_icre_negre_si_piersica

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.