Aperitive cu gorgonzola si nuca

Printeaza

Aperitive cu gorgonzola si nuca din: aluat, ou, gorgonzola, telina, zeama  de lamaie, miez de nuca, radicchio, unt.

Ingrediente:Aperitive_cu_gorgonzola_si_nuca

  • 400 g aluat pentru foitaj
  • 1 ou
  • 150 g gorgonzola
  • 50 g telina
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 20 g miez de nuca
  • 25 g radicchio rosie
  • 1 lingura unt pentru tava

 

Mod de preparare:

Tai discuri de aluat cu un pahar, iar în mijlocul lor discuri mai mici şi mai subţiri, astfel încât pe bază să îţi rămână discul mare întreg şi câteva stra­turi de foitaj să se des­prindă cu uşurinţă. Intr-o tavă unsă cu unt, aşezi discurile de aluat, le ungi cu ou bătut şi le coci 20 de minute, la foc iute.

In golurile formate repartizezi gorgonzola, nucile, felioare de ţelină stropite cu zeamă de lămâie şi fâşii înguste de radicchio. Poţi să decorezi platoul şi preparatul cu frunze de pătrunjel fin tocat.

Aperitive cu gorgonzola si nuca

Aperitive_cu_gorgonzola_si_nuca

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Maricica Neculce

    Bune aperitivele astea

  2. Foarte bune aperitivele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.