Aperitive cu cremă de caşcaval

Printeaza

Aperitive cu cremă de caşcaval din: lapte, apa, unt, faina, oua, sare, cascaval, unt, verdeata.

Ingrediente:Aperitive_cu_crema_de_cascaval

pentru aluat:

  • 1/2 pahar lapte
  • 1/2 pahar apa
  • 150 g unt
  • 140 g faina
  • 5 oua
  • 1 praf de sare

pentru crema:

  • 200 ml lapte
  • 1 1/2 lingura faina
  • 200 g cascaval
  • 250 g unt
  • 1 lingurita verdeata tocata

 

Mod de preparare:

Pui la fiert apa, laptele, untul şi sarea. Când clocotesc, iei vasul de pe foc, adaugi făina şi amesteci energic, până se formează un aluat potrivit de moale, care se desprinde de cratiţă.

Când s-a răcit compoziţia, încorporezi ouăle unul câte unul.

Pui aluatul într-un cornet şi, în tava neunsă, faci grămăjoare de aluat cât o nucă. Inţepi fiecare grămăjoară cu un beţişor pe care îl laşi în aluat până scoţi din cuptor gogoşelele.

Le coci în cuptorul preîncălzit, la foc iute 5 minute, apoi la foc mediu încă 12 minute.

Pentru cremă, amesteci laptele rece cu făina. Pui amestecul pe foc şi mixezi până se îngroaşă.

Când sosul alb s-a răcit, îl mixezi în blender împreună cu 100 g caşcaval, verdeaţa şi untul.

Pui pasta într-un cornet şi umpli gogoşelele prin găurile pe care le-ai făcut. Decorezi cu caşcaval ras.

Aperitive cu cremă de caşcaval

Aperitive_cu_crema_de_cascaval

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.