Aperitive cu branza Gruyere

Printeaza

Aperitive cu branza Gruyere din: branza gruyere, faina, oua, usturoi, paine, piper ca cayenne, nucsoara, vin, lichior de cirese, arpagic, castraveciori, ulei.

Ingrediente:Aperitive cu branza Gruyere

  • 600 g brânză de Gruyere sărată
  • 30 g făină
  • două ouă
  • un căţel de usturoi zdrobit
  • opt felii de pâine de ţară (decupate în bucăţi rotunde de 8-10 cm în diametru)
  • piper de cayenne
  • nucşoară
  • 25 ml vin alb
  • 25 ml kirsch (lichior de cireşe)
  • cas­traveciori şi arpagic la oţet
  • 200 ml ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Daţi brânza pe râzătoare, apoi adăugaţi făina, ouăle, usturoiul, condimentele, vinul alb şi kirsch-ul. Amestecaţi până devine o pastă omogenă şi compactă.

Impărţiţi pasta în opt, apoi tartinaţi cu ea fiecare felie, aşezând-o astfel încât să ia forma unei boite rotunjite şi având grijă să se lipească bine de felia de pâine.

Incălziţi uleiul într-o tigaie, aduceţi la temperatura de 180°C şi prăjiţi benieurile astfel for­mate până se auresc pe ambele părţi. Se servesc imediat, fierbinţi, împreună cu castraveciori şi arpagic la oţet.

Benieuri Malakoff

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.