Aperitiv: Vinete umplute

Printeaza

O reteta de vinete umplute din: vinete, ceapa, rosii, ardei gras, sare, piper, chimen si ulei.

Ingrediente:

  • 1 kg vinete
  • 1 ceapa
  • 5 rosii
  • 1 ardei gras
  • sare
  • piper
  • 1/3 lingurita chimen
  • 4 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Speli vinetele şi le tai în două pe lungime. Scoţi miezul din interi­or, cu ajutorul unei linguriţe, lă­sând şi pe coajă un strat subţire.

Prăjeşti apoi vinetele în ulei, pe ambele părţi, până se înmoaie puţin.

Pregăteşti umplutura aşa:

Miezul scos de la vinete îl toci mărunt. Tai ceapa peştişori. De- cojeşti roşiile şi le tai cuburi. Ardeiul gras îl tai cuburi mici. înăbuşi ceapa în ulei şi apa în cantităţi egale.

Adaugi vinetele şi ardeiul gras şi le căleşti până se înmoaie. Pui roşiile şi asezonezi cu sare, piper şi chimen.

Continui călirea încă 4 minute, apoi opreşti focul. Cu pasta obţinută umpli vine­tele şi aşezi deasupra felii de roşii.

Pui vinetele într-o tavă şi o introduci la cuptor pentru 20-25 minute. Serveşti vinetele calde. Sunt gustoase şi hrănitoare.

Vinete umplute

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.