Aperitiv: Vinete umplute
PrinteazaO reteta de vinete umplute din: vinete, ceapa, rosii, ardei gras, sare, piper, chimen si ulei.
- 1 kg vinete
- 1 ceapa
- 5 rosii
- 1 ardei gras
- sare
- piper
- 1/3 lingurita chimen
- 4 linguri ulei
Mod de preparare:
Speli vinetele şi le tai în două pe lungime. Scoţi miezul din interior, cu ajutorul unei linguriţe, lăsând şi pe coajă un strat subţire.
Prăjeşti apoi vinetele în ulei, pe ambele părţi, până se înmoaie puţin.
Pregăteşti umplutura aşa:
Miezul scos de la vinete îl toci mărunt. Tai ceapa peştişori. De- cojeşti roşiile şi le tai cuburi. Ardeiul gras îl tai cuburi mici. înăbuşi ceapa în ulei şi apa în cantităţi egale.
Adaugi vinetele şi ardeiul gras şi le căleşti până se înmoaie. Pui roşiile şi asezonezi cu sare, piper şi chimen.
Continui călirea încă 4 minute, apoi opreşti focul. Cu pasta obţinută umpli vinetele şi aşezi deasupra felii de roşii.
Pui vinetele într-o tavă şi o introduci la cuptor pentru 20-25 minute. Serveşti vinetele calde. Sunt gustoase şi hrănitoare.
Vinete umplute
Pofta buna!