Aperitiv: salata de boeuf
PrinteazaAperitiv: salata de boeuf din: carne, cartof, mazare, oua, castraveti, gogosar, mustar, maioneza, zarzavat, patrunjel.
- carnea dezosată şi zarzavatul fierte în supă
- 1 cartof fiert
- 100 g conservă de mazăre
- 2 ouă fierte
- 2-3 castraveţi muraţi
- 1 lingură muştar
- sare
- piper
- 200 ml maioneză
Pentru decorare:
- 100 ml maioneză
- 2 ouă de găină sau 5 ouă de prepeliţă fierte
- castraveţi muraţi
- puţin zarzavat fiert din supă
- 1/2 gogoşar murat
- piper boabe colorat
- frunze de pătrunjel verde
Mod de preparare:
Carnea, zarzavatul, cartoful, castraveţii muraţi şi ouăle se taie cubuleţe. Se pun într-un castron, se adaugă mazărea strecurată, muştarul, maioneza, se asezonează cu sare, piper şi se amestecă.
Pe un platou rotund se aşază peretele detaşabil al unei forme de tort de 18-20 cm, se pune salata în formă şi se nivelează. Se scoate cu grijă peretele formei, se mai nivelează şi pe margini, apoi se unge cu maioneză.
Se decorează după plac sau conform pozei alăturate cu castraveţi, ouă, gogoşari, piper şi frunze de pătrunjel verde. Se serveşte ca aperitiv.
Pofta buna!