Aperitiv: salata de boeuf

Printeaza

Aperitiv: salata de boeuf din: carne, cartof, mazare, oua, castraveti, gogosar, mustar, maioneza, zarzavat, patrunjel.

Ingrediente:Aperitiv: salata de boeuf

  • carnea dezosată şi zarzavatul fierte în supă
  • 1 cartof fiert
  • 100 g conservă de mazăre
  • 2 ouă fierte
  • 2-3 castraveţi muraţi
  • 1 lingură muştar
  • sare
  • piper
  • 200 ml maioneză

Pentru decorare:

  • 100 ml maioneză
  • 2 ouă de găină sau 5 ouă de prepeliţă fierte
  • castraveţi muraţi
  • puţin zarzavat fiert din supă
  • 1/2 gogoşar murat
  • piper boabe colorat
  • frunze de pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Carnea, zarzavatul, cartoful, castraveţii muraţi şi ouăle se taie cubuleţe. Se pun într-un castron, se adaugă mazărea strecurată, muştarul, maioneza, se asezonează cu sare, piper şi se amestecă.

Pe un platou rotund se aşază peretele detaşabil al unei forme de tort de 18-20 cm, se pune salata în formă şi se nivelează. Se scoate cu grijă peretele formei, se mai nivelează şi pe margini, apoi se unge cu maioneză.

Se decorează după plac sau conform pozei alăturate cu castraveţi, ouă, gogoşari, piper şi frunze de pătrunjel verde. Se serveşte ca aperitiv.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.