Aperitiv cu gulie si fasole boabe

Printeaza

O reteta de aperitiv cu gulie si fasole boabe din: ulei de masline extravirgin, otet balsamic, sare, piper, fasole boabe alba, usturoi, sunca, boia iute, vin alb sec, gulie si bagheta.

Ingrediente:Aperitiv cu gulie si fasole boabe

  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1/4 lingurita de sare si piper
  • 1 cutie de fasole boabe, alba, scursa de lichid sau 250 g
  • 50 de grame de sunca, taiata foarte subtire
  • 2 catei de usturoi
  • 1/4 lingura de boia iute
  • 1/2 cana de vin alb, sec
  • 200 g gulie, cu frunzele taiate in bucati de 2-3 centimetri, foarte marunt
  • 1/2 bagheta taiata in felii

 

Mod de preparare:

Amesteci 2 linguri de ulei, oţetul, sare şi piper. Adaugi apoi boabele de fasole din conservă, lei o tigaie mare şi aşezi într-un singur strat feliile de şuncă de Praga. Le laşi să se călească puţin până când devin aurii, aprcximativ 5 minute. Nu ai nevoie de ulei pentru că se va scurge grăsi¬mea din felii. Când sunt gata, le laşi puţin pe un şerveţel să se scurgă.

Adaugi uleiul rămas, usturoiul şi boiaua în tigaie, laşi ames¬tecul aşa timp de 1 minut, apoi adaugi vinul şi gulia. Acoperi şi amesteci din când în când (trebuie să fie totul moale).

Adaugi apoi boabele de fasole şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. întinzi amestecul pe feliile de pâine şi le stropeşti cu puţin ulei.

Aperitiv cu gulie si fasole boabe

Aperitiv cu gulie si fasole boabe

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.