Aperitiv din fasole si castraveti
PrinteazaAperitiv din fasole si castraveti din: fasole, cartof, castraveti acri, mustar, nuca, otet, ulei, masline.
- 300 g fasole boabe măruntă
- 1 cartof mare
- 300 g castraveţi acri în oţet
- 2 linguri muştar
- 2 linguri nucă măcinată
- 1 lingură oţet balsamic
- 300 ml ulei
- măsline pentru decor
Mod de preparare:
Se fierbe fasolea în a treia apă împreună cu cartoful până se fărâmă bine. Se trec prin mixer împreună cu puţină supă.
Se separă de coji printr-o sită mare, se freacă împreună cu ulei, muştar, sare, piper, până devine o pastă fină. Se taie cubuleţe fine castravetele, se storc de zeamă, se amestecă în compoziţie cu nucile.
Pentru un preparat mai acru se poate adăuga o lingură de oţet balsamic. Se ornează cu maioneză sau măsline.
Aperitiv din fasole si castraveti
Pofta buna!
Aperitivul asta e bun pe paine prajita, paine facuta felii mici si prajita