Aperitiv de vinete

Printeaza

Aperitiv de vinete

Aperitiv de vinete

Ingrediente:

  • 2 kg vinete
  • 700-800 ml ulei
  • 2 kg roşii
  • 8-9 căţei de usturoi
  • 2 legături de pătrunjel
  • 1 legătură de mărar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli vinetele, le cureţi de codiţe, le tai în lung felii (fără să le cureţi de coajă) pe care le pudrezi cu sare şi piper şi le laşi cam jumătate de oră.

Intre timp cureţi ceapa şi o tai solzi, usturoiul îl cureţi şi îl tai felioare subţiri, roşiile le cureţi de coajă, le tai în cubuleţe şi le pui într-o strecurătoare la scurs, verdeaţa o speli şi o tai mărunt.

Storci vinetele şi le prăjeşti în ulei, apoi le aşezi pe un platou (ca solzii unui peşte). După ce ai terminat de prăjit vinetele în ulei, căleşti ceapa în acelaşi ulei, apoi adaugi usturoiul, roşiile şi laşi să fiarbă totul bine.

La sfârşit pre­sari verdeaţă. Torni acest sos peste vinetele prăjite. Le poţi servi calde sau reci. De asemenea, poţi face şi conserve, situaţie în care fierbi borcanele la bain- marie.

Aperitiv de vinete

Aperitiv de vinete

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.