Aperitiv de vinete
PrinteazaAperitiv de vinete
Ingrediente:
- 2 kg vinete
- 700-800 ml ulei
- 2 kg roşii
- 8-9 căţei de usturoi
- 2 legături de pătrunjel
- 1 legătură de mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli vinetele, le cureţi de codiţe, le tai în lung felii (fără să le cureţi de coajă) pe care le pudrezi cu sare şi piper şi le laşi cam jumătate de oră.
Intre timp cureţi ceapa şi o tai solzi, usturoiul îl cureţi şi îl tai felioare subţiri, roşiile le cureţi de coajă, le tai în cubuleţe şi le pui într-o strecurătoare la scurs, verdeaţa o speli şi o tai mărunt.
Storci vinetele şi le prăjeşti în ulei, apoi le aşezi pe un platou (ca solzii unui peşte). După ce ai terminat de prăjit vinetele în ulei, căleşti ceapa în acelaşi ulei, apoi adaugi usturoiul, roşiile şi laşi să fiarbă totul bine.
La sfârşit presari verdeaţă. Torni acest sos peste vinetele prăjite. Le poţi servi calde sau reci. De asemenea, poţi face şi conserve, situaţie în care fierbi borcanele la bain- marie.
Aperitiv de vinete
Pofta buna!