Aperitiv de cartofi cu branza si sunca

Printeaza

Aperitiv de cartofi cu branza si sunca din: cartofi, sunca, ceapa rosie, telemea de oi, brânză proaspătă de vaci, smântână, salată verde, măsline negre, frunze de busuioc, sare, piper.

Aperitiv_de_cartofi_cu_branza_si_sunca

Ingrediente:

  • 8 cartofi
  • 300 g şuncă
  • 1/2 ceapă roşie
  • 50 g telemea de oi
  • 50 g brânză proaspătă de vaci
  • 4 linguri smântână
  • salată verde
  • 6-7 măsline negre
  • frunze de busuioc verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se spală foarte bine cartofii şi se fierb, cu tot cu coajă, în apă cu sare. Se scurg de apă şi se lasă să se răcească. Se taie cubuleţe 200 de grame de şuncă, se ames­tecă cu telemeaua şi cu brânza de vaci, iar la sfârşit cu smân­tână.

Se condimentează cu sa­re şi piper, după gust.

Se crestează cartofii in patru (doar până la jumăta­te, fără a despărţi feliile) şi se umplu la mijloc cu compozi­ţia de brânză, şuncă şi smân­tână. Deasupra se pun câteva feliuţe subţiri de şuncă, rondele de ceapă roşie şi frunze de busuioc verde.

Se servesc pe frunze de salată verde, garnisite cu măsline şi cu rondele de cea­pă roşie.

Aperitiv de cartofi cu branza si sunca

Aperitiv_de_cartofi_cu_branza_si_sunca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.