Aperitiv cu spanac, branza dulce si ciuperci

Printeaza

Aperitiv cu spanac, branza dulce si ciuperci din: oua, ulei, spanac congelat, smantana, faina, parf de copt, sare, piper, brânză dulce, unt, ciu­perci, mărar, gelatina, maghiran sau oregano uscat.

Aperitiv_cu_spanac_branza_dulce_si_ciuperci

Ingrediente pentru blat:

  •  6 ouă
  •  6 linguri ulei
  •  150 g spanac con­gelat
  •  3 linguri smântână
  •  6 linguri făină
  •  1 plic praf de copt
  •  sare
  •  piper

Ingrediente pentru umplutură:

  •  300 g brânză dulce
  •  50 g unt
  •  3 linguri smântână
  •  1 conser­vă (400 g) felii de ciu­perci
  •  1 legătură mărar
  •  5 g gelatină
  •  maghiran sau oregano uscat mărunţit

Mod de preparare:

Pentru blat, căleşti puţin spanacul congelat, până când i se evaporă sucul. Il toci fin, până obţii un piure. Separi albuşurile de gălbenuşuri. Freci gălbe­nuşurile cu uleiul, adaugi spanacul rece, smântână, făina, praful de copt şi, la urmă, albuşurile bătute spumă tare, cu un praf de sare.

Torni compoziţia în tava de 20×30 cm, tapeta­tă cu hârtie de copt şi coci blatul în cuptorul preîncăl- zit, la foc mediu, timp de aproximativ 20 de minute. Pentru oremă, hidratezi gelatina în 100 ml apă, iar dupa 10 minute o dizolvi la bain-marie.

Mixezi brânza cu uptul şi smântână în crema rezul­tată, încorporezi ciuperci­le feliate, mărarul fin tocat, condimentele şi gelatina dizolvată. Tai blatul rece în 3 foi orizontale şi le umpli cu cremă. Ornezi cu maione­ză sau cu pastă de roşii. Porţionezi aperitivul după ce l-ai păstrat în frigider gentru cel puţin 1 oră.

Aperitiv cu spanac, branza dulce si ciuperci

Aperitiv_cu_spanac_branza_dulce_si_ciuperci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.