Aperitiv cu legume (varianta)

Printeaza

O reteta delicioasa de aperitiv cu: cartofi, faina, parmezan, praf de copt, oua, lapte dulce, iaurt, castraveti verzi, usturoi, branza de capra, sare, piper, marar.

Ingrediente:Aperitiv cu legume

  • 500 g cartofi
  • 100 g făină
  • 100 g parmezan
  • un pliculeţ praf de copt
  • două ouă
  • 60 ml lapte dulce
  • 200 ml iaurt
  • doi castraveţi verzi
  • doi căţei de ustu­roi
  • 300 g brânză de capră
  • sare
  • piper
  • mărar

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se dau prin răzătoarea cu ochiuri mici şi se pun într-o stre­curătoare.

Se presează cu o lingură ca să elimine sucul, apoi se pun într-un castron împreună cu făina. Se presară parmezanul ras şi pra­ful de copt, se adaugă laptele dulce rece şi ouăle.

Se condimentează şi se mi­xează totul bine, ca să se încor­poreze toate ingredientele. Se încinge o formă de gofre, se toarnă aluat şi se coace. Se procedează la fel cu restul aluatului, se aşază gofrele pe un grătar de bucătărie şi se lasă să se răcească.

Iaurtul se amestecă împreună cu usturoiul curăţat de foi şi pisat, şi cu castraveţii daţi prin răzătoarea cu ochiuri mici şi scurşi de suc. Se presară mărar tocat, sare şi piper după gust.

Aperitiv cu legume

Aperitiv cu legume

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.