Aperitiv cu dovlecei – usor de preparat

Printeaza

Aperitiv cu dovlecei din: dovlecei, sare, piper, ou, faina, ulei, usturoi, marar.

 

Ingrediente:Aperitiv cu dovlecei

  • 4-6 dovlecei mijlocii
  • sare
  • piper macinat
  • 1 ou
  • 4 linguri cu faina
  • 1 cana cu ulei
  • 6-8 catei de usturoi
  • 4-5 tije de marar

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi spălaţi dovleceii, tăiaţi felii groase de 1 cm şi aşezaţi în straturi într- un vas emailat.

Presăraţi fiecare strat cu sare şi lăsaţi să stea % oră, după care spălaţi şi lăsaţi-leguma la scurs în sită.

Faceţi un mujdei de usturoi concentrat, treceţi feliile de dovlecei prin mujdei, apoi prin făină.

Din ou, 3 linguri cu făină, 1 pahar cu apă minerală şi puţină sare faceţi un aluat subţire.

Treceţi feliile de dovlecei prin aluat şi rumeniţi-le în ulei încins.

Strângeţi dovleceii pe un platou, decoraţi cu tije de mărar bine spălate şi uscate şi cu felii de roşii.

Serviţi mâncarea caldă ca aperitiv lângă pâine proaspătă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Bruschete

Bruschete cu Avocado și Somon Afumat – Rețetă de Aperitiv Delicios și Elegant

Bruschete cu Avocado și Somon Afumat – Rețetă de Aperitiv Delicios și Elegant din: paine, avocado, somon afumat, zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper, frunze de busuioc. Bruschetele cu avocado și somon afumat sunt un aperitiv sofisticat, plin de arome proaspete și gusturi bogate. Această rețetă aduce împreună cremozitatea piureului de avocado, prospețimea […]

Oua Umplute

Oua Umplute cu Bacon și Castraveți Murați – Aperitiv Savuros

Oua Umplute cu Bacon și Castraveți Murați – Aperitiv Savuros din: oua, bacon, castraveti murati, maioneza, mustar, sare, piper, frunze de patrunjel.   Ingrediente: 6 ouă fierte tari 3 felii de bacon crocant, mărunțit 3 castraveți murați, mărunt tăiați 2 linguri de maioneză 1 lingură de muștar Sare și piper, după gust Frunze de pătrunjel […]

Platou de Aperitive

Platou de Aperitive cu Fructe de Mare

Platou de Aperitive cu Fructe de Mare din: midii, creveti, fructe de mare, fructe uscate, nuci, lamaie, busuioc, ulei de masline, sare, piper. Pentru o ocazie specială sau pentru a impresiona invitații la următoarea petrecere, un platou gourmet de aperitive poate fi alegerea perfectă. Ingrediente (pentru platoul de aperitive): 100g midii, gătite și curățate 100g […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.