Aperitiv cu crenvurşti

Printeaza

Aperitiv cu crenvurşti din: aluat de foitaj, spanac, ceapa, linte, usturoi, patrunjel, crenvursti, masline, ulei de floarea soarelui, sare, piper, pudra de curry.

Ingrediente:Aperitiv_cu_crenvursti

  • un pachet aluat de foitaj
  • 100 g spanac
  • o ceapa
  • 200 g linte
  • un catel de usturoi
  • o legatura de patrunjel
  • 400 g crenvursti
  • 100 g masline feliate
  • 75 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • o jumatate de lingurita cu pudra de curry

 

Mod de preparare:

Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Lintea se fierbe în apă cu sare şi piper, se scurge şi se pune într-un bol. Se călesc ceapa şi usturoiul, se adaugă spanacul crud tăiat bucăţi şi lintea. Se toarnă puţină apă, se ţin zece minute pe foc, se pasează cu un blender, apoi se adaugă sare, piper şi pătrunjel tocat după gust.

Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei ca sa nu se rupa foaia, se intinde putin cu un sucitor, se taie triunghiuri potrivit de mari si se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Se inteapa din loc in loc cu dintii unei furculite, se introduce tava in cuptor si se coc la foc mediu pana devin aurii. Se lasa sa se raceasca, se ung cu pasta de linte cu spanac si deasupra se asaza felii de crenvursti fierti. Se presara masline feliate, patrunjel tocat si se servesc imediat.

La pasta de linte cu spanac se mai poate adauga si pudra de curry.

Aperitiv cu crenvurşti

Aperitiv_cu_crenvursti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.