Aperitiv cu branza si sunca

Printeaza

Aperitiv cu branza si sunca din: telemea, branza de burduf, branza topita, unt, ceapa rosie, ceapa verde, ficat de pasare, sunca, piept de pui, alune, chimen, marar, patrunjel, gelatina, gogosar, piper, sare.

Ingrediente:Aperitiv_cu_branza_si_sunca

  • 300 g telemea
  • 200 g branza de burduf
  • 150 g branza topita
  • 150 g unt
  • 2 cepe rosii
  • 4 fire ceapa verde
  • 1,2 kg ficat de pasare
  • 250 g piept d epui
  • 8 felii sunca
  • 100 g alune de padure
  • 1 lingurita chimen
  • marar si patrunjel, 4 fire
  • 1/2 lingurita rozmarin uscat
  • 20 g gelatina
  • 100 ml vin
  • 1 gogosar, de preferat murat
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie cu 50 g unt topit, căleşti ceapa curăţată, spălată şi tăiată mărunt. Adaugi pieptul de pui şi ficatul, în prealabil spălate şi tăiate cubuleţe; amesteci până când carnea se pătrunde şi stropeşti din când în când cu vinul diluat cu apă.

Când s-au răcit, le mixezi în blender împreună cu untul rămas, rozmarinul, piper şi sare după gust. Sfărâmi telemeaua şi o mixezi împreună cu brânza topită, brânza de burduf, chimenul măcinat şi brânza topită. In această pastă, încorporezi ceapa şi mărarul fin tocate.

Inmoi gelatina în 100 ml apă rece, după care o topeşti la bain-marie. Când s-a mai răcit, o împărţi în două şi o încorporezi în cele două compoziţii.

Tapetezi cu folie de plastic o tavă pentru chec. Aşezi pe baza tăvii felii de şuncă presată şi le acoperi cu 1/2 din pasta de ficat. Presari alunele zdrobite, apoi întinzi 1/2 din amestecul de brânză, restul de pastă de ficat şi compoziţia de brânză rămasă.

Ai grijă să presezi uşor, cu dosul lingurii, fiecare strat. Păstrezi aperitivul la rece 6 ore, apoi îl răstorni pe un platou şi îl decorezi cu fâşii de gogoşar şi frunze de pătrunjel.

Aperitiv cu branza si sunca

Aperitiv_cu_branza_si_sunca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.