Aperitiv cu branza si struguri

Printeaza

Aperitiv cu branza si struguri din: branza dulce, telemea, patrunjel, piper, unt, sare, sunca, cascaval, struguri, miez de nuca, boia.

Ingrediente:Aperitiv_cu_branza_si_struguri

  • 250 g brânză dulce degresată
  • 100 g telemea de oaie
  • 2 linguri pătrunjel verde tocat
  • piper alb măcinat
  • 100 g unt
  • sare
  • 100 g şuncă felii
  • 200 g caşcaval felii
  • câte 100 g struguri albi şi roşii şi 1 linguriţă ulei pentru tavă
  • miez de nucă
  • 1 linguriţă boia dulce

 

Mod de preparare:

Mixezi brânza dulce cu untul moale şi telemeaua rasă fin. Adaugi pătrunjelul verde tocat mărunt, piper şi sare, apoi omogenizezi compoziţia. Ungi cu ulei o formă mică pentru chec şi o tapetezi cu folie de plastic.

Pui pe baza tăvii un strat de caşcaval, 1/3 din feliile de şuncă, apoi torni 1/2 din crema de brânză, aşezi jumătate din boabele de struguri, în prealabil spălate şi scurse.

Acoperi cu 1/2 din caşcavalul rămas, pui un strat de şuncă, restul de brânză, strugurii rămaşi şi restul de felii de şuncă. Păstrezi tava în frigider până a doua zi, pentru ca aperitivul să se întărească.

Apoi, presari boia si decorezi cu nuci mărunţite. Tai felii cu un cuţit pentru brânză moale.

Aperitiv cu branza si struguri

Aperitiv_cu_branza_si_struguri

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.