Antricot de vită în sos de mărar

Printeaza

O reteta delicioasa de antricot de vita in sos de marar din: antricot de vita, sare, galbenus, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, smantana dulce, marar, sare, prumb si marar.

Ingrediente:Antricot de vită în sos de mărar

  • 550 g antricot de vită (bucată întreagă)
  • sare grunjoasă

pentru sos:

  • 1/2 gălbenuş
  • 1/2 lămâie (zeama)
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingură smântână dulce
  • 1 legătură de mărar (mai mică)
  • sare

pentru decor:

  • 2   ştiuleţi de porumb de lapte fierţi
  • 2-3 fire mărar

 

Mod de preparare:

Pune pe foc un grătar din fontă (dacă ai posibilitatea, poţi pregăti un grătar cu jar din lemne sau din cărbuni) şi încinge-l bine. Crestează carnea în partea în care are grăsime ca să nu se strângă şi pune-o la fript pe placa presărată cu sare grunjoasă. Aşază alături şi ştiuleţii de porumb, întorcându-i frecvent.

Intre timp, bate gălbenuşul cu sare şi cu 3 picături de zeamă de lămâie. Toarnă uleiul în fir subţire, amestecând continuu, şi încorporează o lingură de smântână. Adaugă apoi mărarul tocat şi dă sosul deoparte.

Intoarce carnea pe grătar şi frige-o până când se for­mează la suprafaţă o crustă subţire, interiorul rămânându-i în sânge. Când este gata, săreaz-o şi tai-o felii groase, îndepărtând osul. Serveşte antricotul de vită cu rondele de porumb cro­cante, cu sos si decorat cu mărar tocat.

Antricot de vită în sos de mărar

Antricot de vită în sos de mărar

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.