Antricot inabusit

Printeaza

Antricot inabusit 

Ingrediente:Antricot inabusit

  • 5 antricoate
  • unt
  • sare
  • piper
  • 2-3 cartofi
  • 1 ceapa
  • verdeata

Mod de preparare:

Curăţăm carnea fără să o tăiem în bu­căţi, o preparăm şi o prăjim.

Cînd antricotul s-a rumenit pe amîn­două părţile, îl aşezăm într-o cratiţă adîncă, adăugăm ceapa crudă curăţată, tăiata în bucăţi, un buchet de verdeaţă şi o coajă de pîine neagră. Turnăm apoi bulion de carne care mai înainte a dat cî­teva clocote în cratiţa în care s-a prăjit carnea. Acoperim cratiţa cu capacul şi înăbuşim carnea la marginea plitei pînă se moaie, stropind-o cu sosul ei, cît se poate de des. Cînd carnea s-a muiat, scoatem bucata din cratiţă şi tăiem în curmezişul fibrelor şi puţin oblic, în 5-6 părţi, djupă mărimea antricotului. Aşezăm bucăţile de friptură în farfurie după for­ma naturală, cu osul spre mijlocul farfu­riei.

Servim cu garnitură de cartofi, stropim carnea cu sosul ei şi presărăm hrean ras pe osul antricotului.

Cartofii îi punem întregi, prăjiţi în unt sau înăbuşiţi împreună cu carnea.

Strecurăm sosul de sub antricot, îl lă­săm să mai fiarbă puţin şi îl servim într-o sosieră.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Pur si simplu delicios.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.