Antricoate la tigaie cu sos alb cu garnitură de legume sotate şi sos bordelez

Printeaza

Antricoate la tigaie cu sos alb cu garnitură de legume sotate şi sos bordelez

Ingrediente:Antricoate la tigaie cu sos alb cu garnitură de legume sotate şi sos bordelez

  • 1,400 kg antricot de vită
  • sare
  • piper
  • 0,250 l lapte
  • 2 gălbenuşuri
  • 100 g unt
  • 50 g şvaiţer sau caşcaval ras
  • 500 g cartofi noi
  • 1 legătură pătrunjel
  • 350 g morcovi
  • 250 g mazăre fină
  • 150 g arpagic
  • 1 lingură de făină

 

Mod de preparare:

Antricoatele se taie mai groase, se sărează şi se prăjesc pe ambele părţi într-o tigaie foarte încinsă. Se scot apoi pe o tavă unsă cu unt. Separat se face un sos alb din 40 g unt, făină, lapte şi gălbenuşuri .

Sosul se pune peste antricoate, se presară cu şvaiţer sau caşcaval ras (în lipsă, şi brînz rasă), puţin unt topit şi se pun la cuptor cel mult trei minute.

Se aşază pe un platou şi se garnisesc cu cartofii noi fierţi trecuţi prin unt, pătrunjel tocat şi legumele sotate în unt (morcovii, mazărea, arpagicul).

Separat la sosieră se serveşte sos „bordelez” .

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.