Antricoate de miel cu usturoi

Printeaza

 

Ingrediente:Antricoate de miel cu usturoi

  • 8 antricoate de miel
  • 250 g cuşcuş
  • 75 ml ulei de măsline
  • 6 căţei de usturoi
  • doi ardei graşi
  • o cutie de bere blondă
  • o lămîie
  • un ardei iute
  • sare
  • piper
  • roz­marin
  • o lingură de stafide negre
  • miere
  • cîteva pistile de şofran
  • vin roşu sec

 

Mod de preparare:

Ardeii graşi şi cel iute se spală şi se taie fîşii subţiri. Usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se taie felii. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun antricoatele şi se prăjesc puţin pe fiecare parte.

Se scot şi se aşază într-o tavă împreună cu usturoiul şi ardeii. Se toarnă o lingură de miere dizol­vată în sucul de la lămîie, berea, stafidele, sarea, piperul şi un praf de rozmarin. Se toarnă o cană de apă, se introduce tava în cuptor şi se lasă pînă cînd a scăzut sosul.

Se scot antricoatele din tavă, se aşază pe un platou şi se păstrează la cald. Sosul rămas se trece printr-o strecurătoare şi se pune într-un castronel.

Se opăreşte cuşcuşul cu apă clocotită în care a fiert şofranul, se pune pe platou alături de antri­coate, fişiile de ardei şi sosul cald. In loc de bere, pentru sos putem folosi vin rosu sec.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.