Antricoate cu ceapa coapta

Printeaza

Antricoate cu ceapa coapta din: antricoate, sos de soia, zahar, coniac, mustar, usturoi, unt, rosii, ceapa.

Ingrediente:Antricoate cu ceapa coapta

  • 8 antricoate de vită fără os, de cca 3 cm grosime
  • 3/1/4 cană sos de soia
  • 3/1/4 cană apă
  • 1/1/2 cană zahăr brun
  • 2 linguri coniac
  • 1 1/2 lingură boabe de muştar, zdrobite
  • 1/4 cană muştar de Dijon
  • 2 căţei de usturoi, tocaţi foarte mărunt
  • 3 linguri unt moale
  • 4 cepe medii, tăiate jumatati
  • rosii cherry

 

Mod de preparare:

Combinaţi sosul de soia, apa, 2 linguri de zahăr, coniacul, 1 lingură muştar de Dijon şi usturoiul.

Puneţi feliile de carne într-un castron mare, turnaţi marinada, amestecaţi bine, acoperiţi vasul şi lăsaţi să stea în frigider 1-2 ore, întorcând carnea de c câteva ori.

Inmuiaţi 10 min în apă 4 frigărui de lemn (bambus). Amestecaţi untul cu restul de zahăr şi muştar.

Infigeţi câte 2 jumătăţi de ceapă pe fiecare frigăruie, dar nu prin centru, ci prin lateral, paralel cu faţa tăiată, astfel încât ţepuşa să treacă de două ori prin toate foile unei jumătăţi de ceapă.

Scoateţi carnea din marinată. Frigeţi 14-16 min antricoatele şi ceapa, cu grătarul plasat la 10-12 cm deasupra jarului, întorcându-le o dată. Din când în când, ungeţi-le cu sosul de unt.

Tăiaţi carnea în felii transversale, serviţi cu ceapă coaptă şi roşii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.