Antreu cu vinete si sos de rosii

Printeaza

Antreu cu vinete si sos de rosii din: vinete, creveti, rosii, ulei, sare, piper, busuioc, orez, ceapa, usturoi si cimbru.

Ingrediente:Antreu_cu_vinete_si_sos_de_rosii

  • 2 vinete mari, tăiate rondele groase
  • 6 linguri ulei de floarea soarelui
  • un praf de sare şi piper
  • 8 creveţi uriaşi, prefierţi
  • 8 linguri pulpa de roşii
  • frunze de busuioc proaspăt, pentru ornat
  • orez fiert la abur pentru servit
  • o ceapă tocată mărunt
  • 2 căţei de usturoi zdrobit
  • o linguriţă de cimbru uscat

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-un vas neaderent şi rumeneşte pe ambele părţi rondelele de vinete. Scoate cu spumiera şi lasă deoparte pe hârtie absorbantă.

Incinge cuptorul la semnul 4/180 C. Sotează ceapa tocată într-o lingură de ulei şi adaugă pulpa de roşii, usturoiul, cimbrul şi un vârf de linguriţă de zahăr. Lasă să fiarbă câteva minute până când sosul se îngroaşă.

Aşează rondelele de vinete pe tava de copt tapetată cu hârtie şi pune deasupra câte o lingură de sos de roşii. Aşază câte un crevete pe fiecare rondea. Dă la cuptor maxim 10-12 min.

Serveşte cu orez fiert la abur şi frunze proaspete de busuioc.

 

Antreu cu vinete si sos de rosii

Antreu_cu_vinete_si_sos_de_rosii

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.