Anghinare cu sos vinegretă

Printeaza

Anghinare cu sos vinegretăSe rup tulpinile de la 4 anghinare mari, cât mai aproape de bază, apoi se curăţă frunzele decolorate, într-o oală, se pune la fiert apă cu sare. Se adaugă 3 frunze de dafin, 1 lămâie tăiată pe jumătate şi stoarsă de zeamă, împreună cu zeama acesteia. Se pun anghinarele şi se ţin sub apă cu ajutorul unui capac sau al unei farfurii.

Se fierb 20-30 de minute, în funcţie de dimensiune, până când miezul se simte fraged când este înţepat cu un cuţit. Se iau de pe foc şi se lasă la răcit. Pentru sosul vinegretă, se încălzesc uşor, într-o tigaie, 100 ml ulei de măsline, 1 căţel de usturoi strivit şi 1 linguriţă seminţe de coriandru prăjite şi strivite.

Se adaugă suficientă zeamă de lămâie cât să devină acru. Se asezonează şi se serveşte împreună cu anghinarele. Se înmoaie fiecare frunză de anghinare în dressing, pe măsură ce o mănânci.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.