Anghinare cu sos olandez

Printeaza

Anghinare cu sos olandez din: suc de lamaie, anghinare, unt, galbenusuri, unt, otet, sare, piper.

Ingrediente:Anghinare_cu_sos_olandez

  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 6 anghinare

Pentru sosul olandez:

  • 200 g unt
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 linguriţă oţet de vin alb
  • sare
  • piper de Cayenne

 

Mod de preparare:

Se pune la fiert multă apă cu sare şi suc de lămâie. Se spală anghinarele, se taie vârful petalelor şi se freacă apoi cu lămâie. Se dau în fiert şi se acoperă vasul, se lasă la foc moale 30 minute.

Cu mixerul, se bat gălbenuşurile cu o lingură de apa fierbinte. Se prepară la bain-marie: se umple o oală mare cu apă, astfel încât castronul cu gălbenuşuri să stea în apă, dar să nu plutească.

Se aşază pe fundul oalei o farfurie cu fundul în sus, ca vasul cu gălbenuşuri să nu atingă fundul fierbinte al oalei. Se încălzeşte apa din oală până ce se formează perle mici.

Se bat gălbenuşurile în bain-marie şi se înglobează tfeptat untul topit. Se adaugă oţet, sare şi piper de Cayenne, după gust.

Se serveşte sosul cald, cu anghinarele bine scurse.

Anghinare cu sos olandez

Anghinare_cu_sos_olandez

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.