Andive

Printeaza

Andive

AndiveAndivele se găsesc în trei soiuri: andive creţe, escarole şi frisee. Cicoarea este un vlăstar al andivei, fiind descoperită atunci când au fost lăsate rădăcini de andivă în pământ, într-o pivniţă întunecoasă.

Andivele creţe sunt cultivate, ca şi celelalte două soiuri de andive, într-un mod similar lăptucii. Frunzele exterioare, creţe şi înguste, sunt crocante şi puţin amare, iar frunzele din interior au un gust mai delicat şi o culoare verde pal sau alb crem.

Amestecate cu alte legume cu frunze, cu un gust mai puţin amar, andivele conferă salatelor ceva din culoarea şi din textura lor crocantă.

Escarole este varietatea de andive mai puţin amară, cu frunze mai late. Andivele escarole fierb foarte repede, astfel încât nu trebuie adăugate decât la sfârşit. Se combină perfect cu mâncăruri pe bagă de roşii.

Frisee este un soi mai amuzant de andive, ale cărei frunze ţepoase o fac să semene cu un tutu încreţit.

Când mănânci andive frisee crude, este aproape ca şi cum ai mânca un arici. Din acest motiv, sunt recomandate dressinguri calde, care înmoaie marginile ţepoase ale frunzelor şi atenuează gustul amar.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.