Andive cu sos roquefort

Printeaza

Andive cu sos roquefort din: andive, branza, smantana, unt, piper, nucsoara, seminte, pesmet.

Ingrediente:Andive_cu_sos_roquefort

  • 3 andive tinere, mai mici
  • 100 g brânză Roquefort
  • 100 g brânză dulce
  • 100 ml smântână pentru gătit
  • 2 linguri unt
  • piper alb măcinat
  • nucşoară măcinată
  • 2 linguri seminţe decojite, crude, de floarea-soarelui
  • seminţe de pin sau fulgi de migdale
  • câte 1 lingură unt şi pesmet pentru formă

 

Mod de preparare:

Mixezi cele două tipuri de brânză şi smântână, până obţii un sos dens, pe care îl condimentezi cu piper şi nucşoară, după gust.

Indepărtezi frunzele exterioare veştede ale andivelor. Speli andivele şi le tai în jumătate, pe lungime. Le înăbuşi pentru 1-2 minute, în untul topit, la foc mediu, întorcându-le pe toate părţile.

Le scoţi într-un vas termo-rezistent pe care, în prealabil, l-ai uns cu unt şi l-ai presărat cu pesmet. Deasupra lor, torni uniform sosul de brânză şi presari seminţele sau fulgii de migdale.

Introduci vasul în cuptorul încins, la foc mediu, pentru 10 minute. Serveşti preparatul cald.

Andive cu sos roquefort

Andive_cu_sos_roquefort

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.