Anasonul stelat
PrinteazaDeşi nu e înrudit cu anasonul, are un gust mai puternic decât al acestuia. Uleiurile esenţiale sunt practic aceleaşi, aşa că ambele au aceeaşi aromă.
In China, e folosit pe post de condiment şi ca plantă medicinală. In Occident, se pune adesea la peştele la cuptor.
Seminţele anasonului stelat pot fi mestecate pentru a împrospăta respiraţia. Anasonul stelat e un diuretic natural şi stimulează apetitul.
Chinezii folosesc anasonul stelat în multe mâncăruri, în special la raţă, pui şi porc, iar seminţele pisate sunt puse deseori în cafea sau ceai pentru a le îmbogăţi gustul. Uleiurile se folosesc pentru a da gust băuturilor.
Dacă aveţi nevoie de un puternic gust de anason în bucătărie, e mai bine să folosiţi anasonul stelat decât pe cel simplu. Forma sa minunată îl face un ingredient atractiv în salatele de fructe, siropuri şi compoturi.