Anasonul stelat

Printeaza

Deşi nu e înrudit cu anasonul, are un gust mai puternic decât al acestuia. Uleiurile esenţiale sunt practic aceleaşi, aşa că ambele au aceeaşi aromă.

In China, e folosit pe post de condiment şi ca plantă medicinală. In Occident, se pune adesea la peştele la cuptor.

Seminţele anasonului stelat pot fi mestecate pentru a împrospăta respiraţia. Anasonul stelat e un diuretic natural şi stimulează apetitul.

Chinezii folosesc anasonul stelat în multe mâncăruri, în special la raţă, pui şi porc, iar seminţele pisate sunt puse deseori în cafea sau ceai pentru a le îmbogăţi gustul. Uleiurile se folosesc pentru a da gust băuturilor.

Dacă aveţi nevoie de un puternic gust de anason în bucătărie, e mai bine să folosiţi anasonul stelat decât pe cel simplu. Forma sa minunată îl face un ingredient atractiv în salatele de fructe, siropuri şi compoturi.

 

Anasonul stelat

Anasonul stelat

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.