Ananas in foietaj cu cirese
PrinteazaAnanas in foietaj cu cirese din: ananas, cireşe, aluat de foietaj, zahăr, ou.
Ingrediente:
- 16 felii de ananas
- 16 cireşe
- 200 g aluat de foietaj
- 2 linguri de zahăr
- 1 ou
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Feliile de ananas se lasă la scurs, după care se tamponează bine cu un prosop de bucătărie.
Aluatul de foietaj se taie în fâşii lungi de 10 cm şi lat de 1 cm, şi se aşază câte trei, pentru a forma stele.
Se aşază feliile de ananas astfel încât mijlocul acestora să se suprapună centrului stelei, după care fâşiile se aduc peste feliile de ananas, ea în imagine.
Se procedează la fel cu toate feliile de ananas, după care se ung fâşiile de aluat cu ou bătut şi se presară cu zahăr. La final, se aşază câte o cireaşa în centrul fiecărei steluţe.
Se dau la cuptor timp dă 12-15 minute, până când aluatul se umflă şi se rumeneşte frumos pe deasupra.
Pofta buna!