Ananas in foietaj cu cirese

Printeaza

Ananas in foietaj cu cirese din: ananas, cireşe, aluat de foietaj, zahăr, ou.

Ananas in foietaj cu cirese

Ingrediente:

  • 16 felii de ananas
  • 16 cireşe
  • 200 g aluat de foietaj
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 ou

Mod de preparare:

Se preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Feliile de ananas se lasă la scurs, după care se tamponează bine cu un prosop de bucătărie.

Aluatul de foietaj se taie în fâşii lungi de 10 cm şi lat de 1 cm, şi se aşază câte trei, pentru a forma stele.

Se aşază feliile de ananas astfel încât mijlocul acestora să se suprapună centrului stelei, după care fâşiile se aduc peste feliile de ananas, ea în imagine.

Se procedează la fel cu toate feliile de ananas, după care se ung fâşiile de aluat cu ou bătut şi se presară cu zahăr. La final, se aşază câte o cireaşa în centrul fiecărei steluţe.

Se dau la cuptor timp dă 12-15 minute, până când aluatul se umflă şi se rumeneşte frumos pe deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.